İLKÖĞRETİM ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖĞRENME STİLLERİNİN İNCELENMESİ - Zengin, Raşit; Alşahan, Ömer Lütfi Lütfi (My University, 2011)
Bu araştırmanın amacı, farklı öğrenme stillerine sahip öğretmen adaylarının genel öğrenme stillerini belirlemektir. Verilerin analizinde frekans ve çift yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Araştırma kapsamındaki öğretmen adaylarının % 66,8'i (n=231) Ayrıştıran öğrenme stili, %22,8'inin (n=79) Özümseyen öğrenme stili, %5,5'i (n=19) Değiştiren öğrenme stili, %4,9'u ise (n=17) Yerleştiren öğrenme stili'ne sahip olduğu belirlenmiştir. Öğrenme stilleri ile eğitim arasında anlamlı bir fark bulunmuştur.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları