Kültürel Değişimlerin Reklamlarda Kadın ve Erkek Rol-Modellerine Yansıması - Kula, Nesrin Demir (My University, 2006)
Reklamlar, bireyler farkında bile olmadan, onlara ulaşmakta ve onları etkilemektedir. Reklamlar bir ürün hakkında bilgi veriyor gibi görünse de, davranış kalıpları, yaşam biçimleri ve kadın/erkek stereotiplerini bireylere aktarmaktadır. Reklam söylemlerinde kadın ve erkek stereotipleri yaratılırken, genellikle erkek bakış açısıyla toplumsal cinsiyet kimliği inşa edilmektedir. Bu çalışmada, 2000 ve 2004 yıllarına ait toplam 200 reklam içerik analizi yöntemi ile incelenmekte ve televizyon reklamlarında yer alan kadın ve erkek tipleri ortaya konmaktadır.
Keywords: Kültürel Çalışmalar; Kadın Araştırmaları