Eğitim Sektöründe Swot Analizi: Elazığ İli Örneği - Ozan, M. BOYDAK; Şener, G.; Polat, H.; Yaraş, Z. (Fırat University, 2015)
Bu çalışmada, Elazığ ilindeki eğitim kurumlarının güçlü yanları, zayıf yanları, fırsatları ve tehdit unsurları yöneticilerin görüşleri bağlamında incelemek amaçlanmıştır. Nitel araştırma yöntemlerinden olgubilim deseni kullanılarak yapılan araştırmanın çalışma grubunu Elazığ ili resmi kurum yöneticilerinin bulunduğu 41 kişi oluşturmaktadır. Veriler katılımcılar için hazırlanmış formların doğrudan uygulanmasıyla elde edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgularla, katılımcıların eğitim kurumlarının güçlü ve zayıf yanları, fırsat ve tehdit unsurları olarak gördükleri faktörler içerik analizi yapılarak incelenmiştir. Sık tekrarlanan görüşler belirtilmiş ve elde edilen sonuçlara dayalı olarak öneriler geliştirilmiştir

In this study, the educational institutions in Elazig; strengths, weaknesses, opportunities and threats aimed to examine in the context of the views of the manager. Phenomenology design was used in qualitative research methods. Working group of the research is composed of 41 people from official institution manager in Elazig. Data were obtained by direct application of the forms which prepared for participants. With the findings obtained from this study, factors of educational institutions seen as strong-weak-opportunity-threat were examined by content analysis. Based on the results obtained proposals have been developed. proposals which based on the results obtained by specifying frequently repeated opinions have been developed
Swot Analysis For Education Sector: The Sample of Elazığ City