KESİKLİ SIRA İSTATİSTİKLERİN OLASILIK FONKSİYONLARI - ERCAN, KÜBRA ÖZLEM (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu çalışmanın birinci bölümünde, sıra istatistiklerin tarihçesinden ve günümüze kadar yapılan gelişmelerden bahsedilmiştir. Bu çalışmanın ikici bölümünde sıra istatistikleri ve sıra istatistiklerin olasılık yoğunluk ve dağılım fonksiyonlarının genel ifadesi verilmiştir. Ayrıca dağılımlar sayesinde elde edilebilen momentler için genel ifadeler belirtilmiştir. Çalışmanın üçüncü bölümünde ise kesikli düzgün dağılımdaki sıra istatistiklerin önceden elde edilen dağılımları ve momentlerinin ifadesine yer verilmiştir. Son bölümde ise, daha genel bir durum oluşturularak, kesikli dağılımlardaki sıra istatistiklerin r inci olasılık yoğunluk fonksiyonu elde edilmiş ve bulunan bu fonksiyon kullanılarak, elde edilebilecek özel sonuçlara yer verilmiştir.

In the first part of the study, the histories of order statistics and developments in this field up to now have been related. In the second part of the study, order statistics and general expression of probability density function and distribution function of order statistics is given. Besides moments which are obtained through distributions are given. In the third part of the study, distributions of order statistics from discrete uniform distributions and these moments are examined. Finally, r th probability density function of order statistics from discrete distributions is obtained. By generalized. Also , special results are given by obtained function.
Probability function of discrete order statistics
Keywords: Matematik