İLKÖĞRETİM 6. VE 8. SINIF TÜRKÇE KİTAPLARINDAKİ METİNLERİN BİLİŞSEL BECERİ VE DUYUŞSAL ÖZELLİK KAZANDIRMA AÇISINDAN İNCELENMESİ - SANLI, HAYRİ (Fırat Üniveristesi, 2006)
İlköğretim öğrencilerinin bilişsel beceri ve duyuşsal özellikleri kazanmalarıTürkçe ders kitaplarındaki metinlerle yakından ilgilidir. Türkçe ders kitaplarındakimetinlerin öğrencilerin ilgi, zevk ve kavrama güçlerine denk olması gerekir. Bilişselolarak metinler öğrenciye analiz ve sentez yapabilme öğretisi kazandırmalı bilgilerinimetin sonunda değerlendirme yolunu göstermelidir; duyuşsal olarak da ilgisi veihtiyaçları doğrultusunda gerekli duyuşsal zenginliği verebilmelidir.Anahtar Kelimeler: Biliş, Duyuş, Bilişsel Alan, Duyuşsal Alan, Ders Kitabı, Metin
The Study of texts in Turkish course books of the 6th and the 8th grades in elementary school concerning the acquisition of cognitive and affective behaviours
Keywords: Eğitim ve Öğretim