Gazeteci kavramına metaforik bir bakış - Eşidir, Osman Vedüd; Bak, Gökhan (My University, 2020)
Basın İlan Kurumu’nda çalışan personelin gazetecilik kavramına ilişkin metaforik algıları incelenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinde sıklıkla kullanılan olgu bilim modeli kullanılmıştır. İstanbul ilinde bulunan Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nde görevli 40 personel ile yüz yüze görüşmeler yapılarak, gazeteci kavramına ilişkin geliştirdikleri metaforlar içerik analiziyle analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, gazeteci kavramına ilişkin 5 kategori altında 29 metafor geliştirdikleri görülmüştür. Gazetecinin halkı bilgilendiren, yardımsever, çalışkan, gerçekleri ortaya çıkaran, her ortama ayak uyduran yapıda olduğu metaforlar aracılığıyla ortaya konmuştur. Gazeteci kavramının önemi vurgulanmaya çalışılmıştır.
Kitap - Tüzel Kişi Yazarlı Kitap
Kitap - Editörü/Hazırlayanı Olan Kitap
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Gazeteci; Metafor; Basın ilan kurumu; İçerik analizi; Olgu bilim