KATILIM BANKALARINDA ELEKTRONİK PAZARLAMA UYGULAMALARI: ELAZIĞ İLİ ÖRNEĞİ - Yücel, Atilla; Atlı, Yavuz (My University, 2014)
Çalışmanın amacı, katılım bankalarında elektronik pazarlama uygulamalarının tespit edilmesine yönelik katılım bankaları müşterileri bakış açılarını değerlendirebilmektir. Veriler anket yöntemi ile toplanmıştır. Araştırmanın evreni Elazığ ilinde bulunan katılım bankaları müşterileridir. Elazığ'da faaliyet gösteren dört adet katılım bankası ile yapılan birebir görüşmelerde ortak müşteriler düşüldüğünde, toplam 46.500 adet katılım bankası müşterisi olduğu tespit edilmiştir. Örneklem seçiminde basit tesadüfi örneklem yöntemi kullanılarak evrenin tamamının örnekleme girme şansı eşit olması sağlanmıştır. Elazığ'da faaliyet gösteren katılım bankalarına dağıtılan 450 anket formunun 384 adetinin geri dönüşü sağlanmıştır. Verilerin analizinde F ve T testi kullanılmıştır. Sonuç olarak bulgular yorumlanmış ve tartışılmıştır.
Keywords: İşletme; İktisat