MEŞŞAİ FİLOZOFLARI İLE MODERN FİLOZOFLARA GÖRE ZAMAN KAVRAMININ KARŞILAŞTIRILMASI - EKŞİNAR, HAVVA (Fırat Üniveristesi, 2008)
Zaman kavramı, birçok felsefi sistemlerin ve İslam Filozoflarının ilgisini çeken bir konudur. Evrenin var oluşu ile yakından ilgili olan zamanı, tanımlanması gereken bir kavram olarak görmüşlerdir. Biz ise İslam Filozofları ve Batılı Filozoflar arasında zaman felsefesi anlayışlarından yola çıkarak hazırladığımız karşılaştırma ile zaman felsefesinin üzerinde durmaya çalışacağız.Anahtar Kelimeler: Evren, Zaman, Hareket, Mekân.

The time consept is a topic in interested many philosphical system and İslam Philosopher. The universe?s existence with to be concarned the time day heve seen also consept to be desined.We are going to study on the importance of the time philosophy by comparing Meşşai Philosophy and Western Philosophy.Key words: Cosmos, Time, Movement, Place.
The comparison of the time Meşşai philosophy and western philosophy
Keywords: Felsefe; Din