Değişik tarımsal atıkların bazı kültür mantarı türlerinin besin değerleri üzerine etkisi - Kırbağ, Sevda; Korkmaz, Volkan (My University, 2014)
Bu çalışmada, değişik tarımsal atık üzerinde yetiştirilen, Pleurotus ostreatus (Jacq.ex.Fr) kum. Pleurotus florida( Mont.) Singer , P. sajor-caju ( Fr.) Singe r nin besin bileşimleri ve element içerikleri belirlendi . Mantar türlerinde. %86.6 - 91.7 kuru madde, % 8.3 -13.4 nem, % 26.3 -39.3 ham protein, % 0.5 - 4.5 ham yağ, % 4. 4 -7.8 ham kül, % 34.2 -48.9 azotsuz öz madde içerdiği ve element içeriklerinin ise değiştiği saptanmıştır. En yüksek protein içeriği; P. sajor-cajunun kültürünün yapıldığı B- C ortamında % 39.3 ve P. ostreatusun yetiştirildiği B ortamında ise % 36.4 olaraktespit edilmiştir.
Keywords: Mantar Bilimi; Gıda Bilimi ve Teknolojisi