256 Numaralı 1236-1237 H. (1820-1822 M.) tarihli Manisa Şer‘iyye sicilinin tanıtımı ve fihristi - Çelik, Kürşat (My University, 2014)
Şer?iyye sicilleri ihtiva ettikleri belge ve bilgilerden dolayı Osmanlı tarihinin önemli arşiv kaynakla- rından biri tanesidir. Neşredildikleri dönem hakkında ayrıntılı bilgiler veren Şer?iyye sicillerinin araştırmacıların istifadesine sunulması önem arz etmektedir. Bu nedenle Şer?iyye sicillerinin fihristlerinin hazırlanması bu alanda çalışanlara yardımcı olacağı muhakkaktır. Bu çalışma, özellikle Türk Tarihi ve kültürü açısından önem taşıyan Şer?iyye sicillerinden sadece bir tanesinin fihrist ve tanıtımının yapılması suretiyle bu alanda yapılan çalışmalara bir örnek teşkil etmesi amaçlanmıştır.
Keywords: Tarih