KUR'AN SEMANTiGi AÇlSlNDAN SALAT KAVRAMI - Soysaldı, Mehmet (Fırat University, 1996)
Kur'an'daki kavramların daha ıyı anlaşılabilmesi, Kur'an sistemindeki kavramlar ağına hakkıyla vakıf olmaya ve bu kavramları Kur' an konteksi içerisinde değerlendirmeye bağlıdır. Kur'an'daki kavramları açıklarken, kelimelerin manalarının zaman içinde gösterdiği değişiklikleri gözönünde bulundurmamız gerekir. Çünkü kelimeler zaman içerisinde meydana gelen psikolojik ve sosyal olayların tesiri ve milletierin kurdukları medeniyetlere etki eden çeşitli faktörlerle nesilden nesile bir takım farklılıklar gösterebilmektedir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları