Duvar yalıtım kalınlığının pencere alanlarına etkisinin araştırılması - Özel, Meral; Pıhtılı, Kazım (My University, 2008)
Yalıtım kalınlığının cam alanı üzerine etkisi sayısal olarak araştırılmıştır. Bu amaçla farklı yalıtım kalınlıklarına sahip duvarda cam alanı %0’dan %100’e kadar %10’luk bir artışla artırılarak pencerenin tek cam ve çift cam olmasına göre ısı kazanç ve kayıpları hesaplanmıştır. Hesaplamalar tüm duvar yönleri için tekrarlanarak sonuçlar yaz ve kış şartları için grafikler halinde sunulmuştur. Sonuç olarak, yalıtım kalınlığının cam alanı üzerine etkisinin kışın daha büyük olduğu görülmüştür.
Keywords: İnşaat Mühendisliği