Tekil değer ayrışımı tabanlı yeni bir imge kimliklendirme yöntemi - Tuncer, Türker (My University, 2017)
İmgelerde kimlik doğrulama için kırılgan damgalama yöntemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Sayısal damgalama tekniklerinin kırılganlığını arttırmak için genellikle özet fonksiyonları, parite bitleri ve sır paylaşımı gibi yöntemler kullanılmaktadır. Bu makalede tekil değer ayrışımı (TDA) ve blok tabanlı yeni bir veri gizleme tekniğiyle imge kimlik doğrulama işlemi önerilmiştir. Önerilen yöntemde blok boyutu kullanıcı tarafından belirlenebilmektedir. Bu uygulama da 2 x 2, 4 x 4, 8 x 8 veya M x M boyutunda bloklar kullanılmıştır. Her bir bloktan TDA kullanılarak özellik çıkarılmıştır. Elde edilen özellikler blok büyüklüğüne göre basamaklandırılmış. Damga üretme aşamasında güvenilir sözde rastgele üreteçleri kullanılarak damga üretilir. Özellikler ile damga şifrelenir ve şifrelenmiş damga önerilen damga gömme yöntemi kullanılarak örtü imgeye gömülür. Bu yöntem ön işlem, özellik çıkarımı, basamaklama, damga üretme, damga şifreleme, damga gömme, damga çıkarma, damga deşifreleme ve saldırı tespiti aşamalarından oluşmaktadır. Yöntemin görsel kalitesi tepe sinyal gürültü oranı (TPGO - PSNR) ve saldırı tespiti yeteneği bit hata oranı (BER) ile ölçülmüştür. Deneysel sonuçlar önerilen metodun başarılı olduğunu göstermiştir
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Görüntüleme Bilimi ve Fotoğraf Teknolojisi; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar