Atatürk Baraj Gölü Bozova Bölgesi'nde avlanan balıklar ve verimlilikleri - Duman, Erdal; Çelik, Ahmet (My University, 2001)
Bu çalışma, Şubat 1998-Nisan 1999 tarihleri arasında Atatürk Baraj Gölü Bozova Bölgesi'nde yapılmıştır. Araştırmanın amacı, Bozova Bölgesi'nde avlanan balık tür ve alt türleri ile bunların verimliliklerini tespit etmektir. Çalışmanın sonucunda, Atatürk Baraj Gölü Bozova Bölgesi'nde 12 tür ve alt tür balığın avlandığı ve bunların bir avlanma sezonunda toplam 446.701 ton istihsal edildikleri saptanmıştır (29.97+13.46 kg/hektar/yıl).
Keywords: Balık avlama; balık avlama ekipmanı; Türkiye; balık avlama sezonu; Atatürk Baraj Gölü; tatlısu balıkları