Taekwondo sporu yapan 7 ve 8 yaşlarındaki erkek çocukların bazı fiziksel ve antropometrik ölçümlerinin incelenmesi - Şahin, Metin; Şahin, Ali; Coşkuner, Zeki; Çoban, Oktay (My University, 2011)
Bu çalışmada; 7-8 yaş erkek sporcuların, fiziksel ve antropometrik özelliklerinin incelenmesi amaçlanmıştır.Araştırmaya Kayseri, Konya, Nevşehir, Kırşehir ve Malatya illerinden toplam 280 lisanslı taekwondocu gönüllü olarak katılmıştır. Katılımcıların boy uzunluğu, vücut ağırlığı, beden kitle indeksi (BKİ), vücut yağ yüzdesi (VYY), el uzunluğu, toplam kol uzunluğu, kulaç uzunluğu, büst uzunluğu, alt ekstremite uzunluğu, baş çevresi, omuz çevresi, bel çevresi, kalça çevresi, biceps çevresi, ön kol çevresi, qudriceps çevresi, kalf çevresi, omuz genişliği, dirsek genişliği, kalça genişliği, esneklik, 30 sn mekik, sağ ve sol el pençe kuvvetleri ölçülmüştür. Araştırmada her iki grup arasındaki farklılıkların belirlenmesi için bağımsız „t? testi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda,sporcuların yaşlarına göre BKİ, kulaç uzunluğu, büst uzunluğu ve alt ekstremite uzunluğu parametrelerinde p<0,05 düzeyinde, toplam kol uzunluğu, diz genişliği ve sol pençe kuvveti parametrelerinde p<0,01 düzeyinde anlamlı farklılıklar bulunmuştur.

In this study; it was aimed to investigate the physical and anthropetric characteristics of male athletes in 7-8 years.Total 280 licensed children who are doing taekwondo sport from Kayseri, Konya, Nevşehir, Kırşehir and Malatya as a volunteer participated to this study. Participants' height, body weight, body mass index(BMI), body fat percentage(BFP), hand length, head circumference, shoulder circumference, waist circumference, hip circumference, biceps circumference, forearm circumference, quadriceps circumference, calf circumference, shoulder width, elbow width, hip width, flexibility, 30 second abdominal strength (shuttle), right and left hand grip strength was measured. Independent?t? test was applied to determine the differences between two groups in study. As a result, athletes BMI according to age, arm span, bust length, and lower extremity length parameters of p < 0.01 level, significant differences were found.
Investigation of physical and anthropometric measurements in male children who doing taekwondo sports aged 7 to 8 years
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Antropometri; Çocuk; Taekwondo; Spor; Fiziksel gelişim; Anthropometry; Taekwondo; Sport; Physical development