Mevsimlik güneş enerjisi depolamalı ısıtma sisteminin ısıl ve ekonomik analizi - Uçar, Aynur; İnallı, Mustafa (My University, 2004)
Bu çalışmada, güneş enerjisinin toprak altındaki silindirik su tankında depolandığı bir ısıtma sisteminin ısıl ve ekonomik analizi yapılmıştır. Yer altına yerleştirilen depodaki su sıcaklığı ve depo etrafındaki jeolojik yapı içerisindeki sıcaklık dağılımını çözmek için, sonlu elemanlar yöntemi kullanılmıştır. Güneş enerjili mevsimlik depolamali sistemin bilgisayarda analizi için sonlu elemanlar yazılımlı ANSYS paket programı kullanılmıştır. Deponun bulunduğu ortamın fiziksel özelikleri ve deponun geometrik özeliklerinin ısıtma sistemi performansı üzerinde etkisi grafikler halinde gösterilmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Termodinamik; Enerji ve Yakıtlar