Nadir rastlanan bir trikobezoar olgusu: Rapunzel sendromu - Kırkıl, Cüneyt; Böyük, Abdullah; Bülbüller, Nurullah; Aygen, Erhan; Karabulut, Koray (My University, 2011)
Uzun bir kuyruğa sahip olan bezoarların neden olduğu klinik durum Rapunzel sendromu olarak adlandırılır. Bu makalede, Rapunzel sendromlu bir olguyu mevcut literatürü kısaca gözden geçirerek sunduk. Karın ağrısı ve kilo kaybı şikayetleri olan yirmi bir yaşında bayan hastada tüm mideyi dolduran ve duodenum 4. kısmına kadar uzanan trikobezoar saptadık. Kitle laparotomi ve gastrotomi ile çıkarıldı.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp