Li 2 O-Al 2 O 3 -SiO 2 -NiO cam-seramiğinin üretimi ve karakterizasyonu - Kaygılı, Omer (My University, 2019)
Bu çalışmada, Li 2 O-Al 2 O 3 -SiO 2 -NiO cam-seramik numunesi geleneksel yöntem kullanılarak üretildi ve X-ışınıkırınımı (XRD) analizi, Fourier dönüşümlü kızılötesi (FTIR) spektroskopisi, diferansiyel termal analiz (DTA),termogravimetrik analiz (TGA) ve taramalı elektron mikroskopisi (SEM) teknikleri kullanılarak karakterizeedildi. Numunenin iki fazlı çok kristalli bir yapıya sahip olduğu görüldü. Si-O-Si ve Si-O-Al bağlarının titreşimmodlarına ait bantlar FTIR spektrumunda gözlendi. Üretilen numunenin oda sıcaklığı ile 1000 °C aralığındatermal davranışı araştırıldı. Numunenin morfolojisi incelendi ve numune içerisinde bir safsızlık tespit edilmedi.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Mühendislik; Kimya; Kimya; İnorganik ve Nükleer; Malzeme Bilimleri; Seramik