GELENEKSEL YAPIDA (DİYARBAKIR EVİ) RESTORASYON ÇALIŞMASI - KARAASLAN, MEHRİBAN (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ GELENEKSEL YAPIDA ( Diyarbakır Evi ) RESTORASYON ÇALIŞMASI Mehriban KARAASLAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı 2002 sayfa 211 Bu tez çalışmasında Diyarbakır sur içinde yer alan geleneksel evlerden biri olan Özbek Evine ait yapıyı konu etmektedir. Çalışmanın amacı yapının bugünkü durumunun incelenerek, yapının aynı tipolojik özellik gösteren yapılar arasında karşılaştırmalı çalışma ve tarihsel belgeler ile yapının özgün durumu araştırılmaktadır. Bu araştırmalardan elde edilen sonuçlar değerlendirilip, yapının özgün dokusu ile ilgili kriterlere ulaşılmaktadır. Bu kriterlerin uygulamaya geçiş safhasında bölge insanı için gerekli olan yeni işlev ile birlikte düşünülerek bir restorasyon projesi önerilmektedir. Anahtar Kelimeler: Diyarbakır, Geleneksel ev, Restorasyon
Traditional construction restoration study in the house of Diyarbakır
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Mimarlık; Architecture