Bir ileri oksidasyon prosesi: Fenton proses - Gürtekin, Engin; Şekerdağ, Nusret (My University, 2008)
Atıksularda toksik ve kalıcı organiklerin bulunması durumunda biyolojik arıtımla yeterli verim elde edilememektedir. Bu tip atıksulardan toksisite ve organik yük giderimi için biyolojik arıtım öncesi ileri oksidasyon proseslerine dayanan kimyasal prosesler kullanılmaktadır.İleri oksidasyon prosesleri, hidroksil radikallerinin olusumuna dayanmaktadır. İleri oksidasyon proseslerinden biri olan Fenton proses, diger ileri oksidasyon prosesleriyle karsılastırıldıgında basit ve ekonomik olusu, kısa reaksiyon zamanı gerektirmesi gibi birçok avantaja sahiptir. Fenton proses, birçok farklı alanda uygulanmaktadır. Bu makalede, bir ileri oksidasyon prosesi olan Fenton proses incelenmistir.
Keywords: Kimya; Uygulamalı; Çevre Mühendisliği