KUR'AN VE SÜNNET IŞIGINDA KORUYUCU HEKiMLiK - Soysaldı, Haci Mehmet; Akça, Yunus (Fırat University, 2000)
İnsan, maddi ve manevi yapısıyla yüce bir varlıktır. Mü 'ıninin en büyük vazifesi, İslfuni inanç ve ibadetlerle ruhi bünyesini, dinin kabul ve teşvik buyurduğu koruyucu ve geliştirici esaslara göre de bedeni yapısını korumaktır. Kur'fuı, içerdiği konular itibariyle dini talimleri emredici ve ahlakı güzelleştinci mahiyettedir. Bu nedenledir ki, Kur'an'dan geniş anlamda tıbbi bilgiler beklemek hata olur. Bununla birlikte Kur'fuı, insanın gelişmesi, zürriyet, anatomi, fizyoloji, patoloji "marazlar bilgisi", vücut, ruh hastalıklan, tedavi ilmi ve en son olarak ölüme dair kısa bilgiler vennektedir. 1
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları