ELEKTRİK VE MEKANİK SİSTEMLERİN ANALİZİNDE ENPORT VE TUTSİM SİMÜLASYONLARI - BÜYÜK, CENGİZ (Fırat Üniveristesi, 1999)
Yüksek Lisans Tezi ELEKTRİK VE MEKANİK SİSTEMLERİN ANALİZİNDE ENPORT VE TUTSİM SİMÜLASYONLARl Cengiz BÜYÜK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 1999, Sayfa: 69 Bu tezde bond graf tekniği kullanılarak fiziksel sistemlerin simülasyonları yapılmıştır. Bu amaçla aynı sistem örneği için bond graf modeli ve blok diyagramı elde edilmiştir. Bu modellerin hem ENPORT hem de TUTSİM simülasyonları yapılarak hangi tür yapılarda hangi yöntemin daha pratik ve doğru olduğu incelenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Bond Graf, TUTSİM, ENPORT.
Enport and tutsim simulation analysis of the electrical and mecanical systems
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering