Görsel iletişim aracı olan dergilerin tasarlanma süreci - Kavuran, Tamer; Özpolat, Kainat (My University, 2016)
Günümüzde görsel iletişim tasarımı, içinde barındırdığı tasarım ürünlerine ayrı ayrı bakılması gerektiğini bize göstermektedir. Bu kapsamda görsel iletişim aracı olarak dergi tasarlama süreci de önemlidir. Bu araştırmada görsel iletişim tasarımı çerçevesinde dergi tasarlama sürecinin özellikle hangi aşamalardan geçmesi gerektiğine değinilmiştir. Tasarım bağlamında bir süreç olarak ele alınan araştırma görsel iletişim tasarımı içinde incelenmiştir. Bilimsel literatür taraması sonucunda elde edilen bulgular dikkate alınarak dergi tasarlama süreci ile ilgili sonuç ve önerilerde bulunulmuştur.

Today, visual communication design analysis requires the design products it contains should be scrutinized separately. Therefore, journal design process is significant as a visual communication medium in this context. The present study focuses on the stages that a journal design process should go through within the framework of visual communication design. The research, conceived as a design process, was investigated within the context of visual communication design. Results and recommendations on journal design process were presented as a result of findings obtained by a scientific literature review
The journal design process as a visual communication agent
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Görsel iletişim; Grafik tasarım; Dergi tasarımı; Visual communication; Graphical design; Journal design