Yaşam amaçlarının girişimcilik düşüncesini biçimlendirmesi - Demirel, Erkan T. (My University, 2013)
Bu arastırmanın amacı, yasam amaçlarının girisimcilik düsüncesinin belirleyicisi olup olmadığını belirlemektir. Amacı gerçeklestirmek için 2011/2012 öğretim yılı bahar döneminde Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim görmekte olup Girisimcilik dersini alan öğrencilerden anket yolu ile veri toplanmıstır. Betimleyici analizler, kesfedici faktör analizi, doğrulayıcı faktör analizi, çoklu regresyon analizi ve yol analizi yapılarak, veriler analize tabi tutulmustur. Sonuçta, bir bütün olarak yasam amaçlarının girisimcilik düsüncesi üzerindeki belirleyici etkisinin manidar olduğu görülmüstür. Bununla birlikte, içsel yasam amaçlarının girisimcilik düsüncesi üzerindeki belirleyiciliğinin manidar olduğu ve dıssal yasam amaçlarının girisimcilik düsüncesi üzerindeki belirleyici etkisinin manidar olmadığı tespit edilmistir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Tek Yazarlı
Keywords: Yaşam amaçları; Girişimcilik