HÜRRiYET KAVRAMI ÜZERiNE BiR DEGERLENDiRME - Çuhadar, Cengiz (Fırat University, 2007)
Çalışmamızın ana konusunu oluşturan hürriyet problemi, felsefe sahasındaki temel meselelerden biridir. Geçmişten günümüze birçok düşüntir bu konu üzerine açıklamalarda bulunarak, meselenin anlaşılması için çaba sarf etmiştir. Konunun daha iyi anla,şılması için hürriyet kavramının tanımlarına ve bazı düşünürlerin hürriyet ile ilgili gJrüşlerine de yer verilmiştir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları