GENİŞLETİLMİŞ AYRIŞIM METODUNUN İKİ VE (2+1) BOYUTLU BOUSSİNESQ DENKLEMLERİNE UYGULANMASI - AKGÜN, NEDİM (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu çalışma üç bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde bazı temel tanım ve teoremler verildi. İkinci bölümde Ayrışım metodu ve lineer olmayan terimler için Adomian polinomları hesaplandı. Üçüncü bölüm çalışmanın esas kısmı olup, bu bölümde genişletilmiş ayrışım metodu iki ve (2+1) ? boyutlu Boussinesq denklemlerine uygulandı ve sayısal sonuçlar incelendi. Anahtar Kelimeler: Adomian ayrışım metodu, Adomian polinomları, Boussinesq denklemi.

This thesis is arranged in three chapters. In first chapter, some basic definitions and theorems are given. In second chapter, we calculated Adomian polynoms for decomposition method and non linear terms. In third chapter which is the main of thesis, we applied modified decomposition method to two and (2+1) dimension Boussinesq equations and numerical results are examined. Keywords: Adomian Decomposition Method, Adomian Polynoms, Boussinesq equation.
Applying modified decomposition method to two and (2+1) dimensional Boussinesq equations
Keywords: Matematik