İNTERNETTE YENİ BİR SEKTÖR: ÖDEV SİTELERİ - Sevindik, Tuncay; Gürol, Mehmet (Fırat University, 2006)
İnternet, dünyayı fethetmeye başladığından beri sürekli yeni oluşumları da beraberinde getirmektedir. Bu olu-şumlar kimi zaman olumlu sonuçlar verirken, birçok zamanda olumsuz sonuçlar vermektedir. İnternet mühendislik, askeri, sanayi, eğitim, ticaret gibi konularda 21.yüzyılın en etkili iletişim aracı haline gelmiştir. Son yıllarda internetin ticari alanda ön plana çıktığı ve e-ticaret olarak kök salmaya başladığı ve hantal yapı-daki ticari kuruluşların yerini internet üzerinde faaliyetlerini sürdüren aktif firmaların aldığını görmekteyiz. Günümüz e-ticaret olayına bakıldığında bankacılık sektörü ve her türlü alış-veriş alanında aktif olduğu görül-mektedir. E-ticaretle ilişkili olarak, cazibesi her geçen gün hızla artan internet tabanlı uzaktan eğitim ortamla-rı da mevcut sistem içerisinde yerini almaktadır. Bununla ilişkili olarak bu çalışmada, e-ticaret, eğitim ve internet üçgeni içerisinde ödev sitelerini inceleyeceğiz.