PEPTİK ÜLSERLİ BİR HASTADA AKUT NEKROTİZAN GASTRİT OLGUSU - Çebi, Kibar; Ocak, İsmail Hakkı (Fırat University, 2001)
Nadir rastlanması ve fetal seyir göstermesi nedeniyle kliniğimizde tedavi ettiğimiz bir akut nekrotizan gastrit olgusunu sunarak mevcut literatür altında tartışmak istedik. Peptik ülser öyküsü olan 32 yaşındaki erkek hasta karın ağrısı, şiddetli bulantı ve kusma şikayetleri ile kliniğimize baş vurdu ve akut batın (mide perforasyonu) tanısıyla yatırıldı. Batın açıldığında midede yaygın nekrotik görünüm olduğu, lümende yaygın kanamanın bulunduğu ve sağlam mukozanın kalmadığı tespit edildi. Gastrektomi materyali alınarak yapılan patolojik incelemede akut nekrotizan gastrit bulguları elde edildi. Subtotal gastrektomi ile cerrahi tedavi uygulanan bu olgu mevcut literatür ile tartışılarak sunuldu.

Because acute necrotizing gastritis a rare and fetal clinical entity we aim to present a case of acute necrotising gastritis treated in our clinic. A 32 year old male patient was admitted to our clinic with abdominal pain, severe nausea and vomiting. The stomach findings resembled diffuse mucosal necrosis and hemorrhage with no living tissue remaining. Pathological examination of gastrectomy sample resembled acute necrotising gastritis findings. Subtotal gastrectomy was performed and this case was revealed under the lights of available literature.
AN ACUTE NECROTISING GASTRITIS CASE IN A PATIENT WITH PEPTIC ULCER DISEASE