ARİF NİHAT ASYA'NIN "BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR" İLE "DUÂLAR VE AMİNLER" ADLI ŞİİR KİTAPLARININ DEĞERLER EĞİTİMİ AÇISINDAN İNCELENMESİ - ULU, HACER (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışmanın amacı, Arif Nihat Asya'nın "Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor" ile "Duâlar ve Âminler" isimli manzum eserlerinde yer alan eğitsel değerleri tespit edip bunların değerler eğitiminde kullanılabilirliğini analiz etmektir. Nitel araştırma yönteminden faydalanılarak oluşturulan bu çalışmada elde edilen verilerden hareketle Arif Nihat Asya'nın söz konusu eserlerinin değerler eğitimi bakımından zengin bir içeriğe sahip olduğu ve Türkçe öğretimi sürecinde değer eğitimi konusunda yararlanılacak kaynaklar arasında yer aldığı sonucuna ulaşılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığının 2018 yılı "Türkçe Dersi Öğretim Programı" esas alınarak incelenen eserlerde millî, manevi, ahlaki değerlere uygun nitelikte olan şiirlerin Türkçe ders kitaplarında yer alması için önerilerde bulunulmuştur.

The aim of this study is to determine the educational values of Arif Nihat Asya's poetic Works named of "Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor" and "Duâlar ve Âminler" and to analyze their disponibility in value education. Based on the data obtained by using this qualitative research method, Arif Nihat Asya's works have been found to be rich in value education and are among the sources of value education in Turkish teaching process. Proposals have been made to include poems that are appropriate to national, moral and ethical values in Turkish textbooks in the works examined on the basis of the Ministry of National Education's 2018 years "Turkish Language Teaching Program".
The research of Arif Nihat Asya's poetry books "Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor" and "Duâlar ve Aminler" in terms of values education
Keywords: Eğitim ve Öğretim