An intelligent target recognition system based on periodogram for pulsed radar systems - Avcı, Engin; Turkoglu, Ibrahim (My University, 2005)
Bu çalışmada, radar hedef işaretlerini sınıflamak üzere akıllı örüntü tanıma sistemi geliştirilmiştir. Örüntü tanımanın önemli bir kısmı olan özellik çıkarma için periodogram güç spektrum yoğunluğu ve akıllı sınırlandırıcı temelli bir yöntem sunulmuştur. Akıllı sınıflandırıcı olarak, yapay sinir ağı ve uyarlamalı yapay sinir ağı temelli bulanık çıkarım sınırlandırıcısı kullanılmıştır. Radar işaretleri, farklı hedefler için darbeli radar sisteminden elde edilmiştir. Her iki sınırlandırıcının başarımları, geliştirilen özellik çıkarma yöntemine göre radar işaretleri ile hedef tanımada değerlendirilmiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Fizik; Uygulamalı; Spektroskopi; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar; Bilgisayar Bilimleri; Yapay Zeka