4-BOYUTLU MİNKOWSKİ UZAYINDA EĞRİLER - ÇİÇEK, ESRA (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm tezin giriş kısmıdır. İkinci bölümde: bazı temel tanım ve teoremler verildi. Üçüncü bölümde, de Sitter 3-uzayında yeni özel yüzeyler, Minkowski S_1^3 uzayında space-like eğrilerin temel geometrisi ve space-like eğriler ile özel space-like regle yüzeyler incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise, Lorentz uzayında genel helislerin karakterizasyonları ifade ve ispat edilmiştir. Anahtar Kelimeler : Minkowski Uzayı, Helis ve Frenet Vektörleri

This study is consisted of four chapter: The First chapter is the introduction of thesis. In chapter 2, some basic definition and theorems are given. In chapter 3, new special surfaces in de Sitter 3-space, basic geometry of space-like curves in Minkowski S_1^3 and space like curves and special space-like ruled surfaces are researched. In chapter 4, characterizations of general helices in Lorentz space are expressed and proved.
Curves in the 4-dimensional Minkowski spacetim
Keywords: Matematik