LA CRISE D'ARGENTINE DANS LE CONTEXTE DE LA CRISE DU CAPITALISME ET LA GLOBALISATION CAPITALISTE NEO-LIBERALE - ŞEN, TAMER (Fırat Üniveristesi, 2006)
II. Dünya Savası sonrası uzun bir genisleme dönemi yasayan kapitalist sistem1970'li yılların ikinci yarısından itibaren yapısal bir krize girmistir. Kriz az gelismisülkelerde agır bir borç krizine sebep olmustur. Krize çare olarak ekonomi vepolitikada yeni yapılanmalar gündeme getiren neo-liberal küresellesme ideolojisiönerilmistir. Ancak söz konusu yaklasım krizi daha da derinlestirmistir. ÇalısmadaLatin Amerika'nın önemli ülkelerinden Arjantin'in 2001 yılı sonunda girdigi krizyukarıda belirtilen perspektif içerisinde incelenmeye çalısılmaktadır.Anahtar kelimeler : Kapitalizmin Krizi, Neo-Liberal Küresellesme, Arjantin,stikrar ve Yapısal Uyum ProgramlarıBilim Dalı Sayısal Kodu :
Kapitalizmin krizi ve neo-liberal kapitalist küreselleşme bağlamında Arjantin krizi
Keywords: Uluslararası İlişkiler