Küfür ve Argonun Gündelik İletişimdeki Yeri Üniversite Öğrencileri Özelinde Bir Alan Araştırması - Çiçek, Ahmet; Yağbasan, Mustafa (My University, 2019)
Argo ve küfür her ne kadar kavram olarak soğuk, uzak durulması gereken, istenilmeyen bir durumu andırsa da günlük yaşamda hemen her kültürde kendine yer edinmiş veiletişimin bir parçası haline gelmiştir. Böylelikle gerek bireylerarası iletişimde gereksede kitle iletişim araçlarındaki kullanımına sıkça rastlanılmaya başlanmıştır. Bu yoğunkullanımına karşılık akademik anlamda yeterince incelendiğini söylemek pek mümküngörünmemektedir.Bu çalışmada günlük iletişimde argo ve küfür kullanımına dair tutumlar ve bireyleriargo ve küfür kullanımına iten faktörler üniversite öğrencileri özelinde incelenmeyeçalışılmıştır. Bu bağlamda Türkiye’nin yedi bölgesinden seçilen üniversitelere mensupöğrenciler üzerinde nicel bir araştırma yapılmıştır. Survey yöntemiyle toplanan verilerinsonuçlarına göre, küfür ve argo kullanımının günlük iletişimin vazgeçilmez bir parçasıolduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Keywords: İletişim; Dil ve Dil Bilim