7 NUMARALI EĞİN ŞER'İYE SİCİLİ H. 1262-1263 (M. 1845-1846) - MURAT, NİYAZİ (Fırat Üniveristesi, 2006)
Hazırlamış olduğumuz 7 Numaralı Eğin Şer'iye Sicili H. 1262-1263 (M.1845-1846) yılları arasındaki belgeleri kapsamaktadır. Bu dönemde Eğin, HarputEyâletine tabi bir kazadır.Bu çalışmamızda, Eğin Esnaf Teşkilâtı ve Eğin Tarihi hakkında bilgi verdiktensonra belgelerin transkripsiyonlarını verdik. En son kısımda ise kısacadeğerlendirmesini yaptık.Anahtar kelimeler : Harput, Eğin, Şer'iye Sicilleri, Esnaf Listesi

7 Number Eğin Sharia Records we prepared, contains the documents between1262-1263 Hegira and 1845-1846 Christian era. In that age Eğin when connected toHarput State.In this study, we gave some information about Eğin Organization of Trades andEğin History and than we gave the transcriptions of documents. And at last we made ashort evaluation of the subjects.Key Words : Harput, Eğin, Sharia Records, Trades List
Eğin Sharia recods No 7 H. 1262-1263 (C. 1845-1846)
Keywords: Tarih