BUZLUK MAĞARALARI-ŞÜŞNAZ BAĞLARI (HARPUT) FLORASI - ERKAN, ENİZ (Fırat Üniveristesi, 2002)
BUZLUK MAĞARALARI - ŞÜŞNAZ BAĞLARI (HARPUT) FLORASI Eniz ERKAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2002,Sayfa:87 Bu çalışma Buzluk Mağaraları ve Şüşnaz (Elazığ) Florasını tespit etmek amacı ile yapılmıştır. Araştırma alanı Elazığ il sınırları içersinde yer alıp. 27 km2'lik yüzölçümüne sahiptir. Araştırma sahasından toplanan örneklerden 1976 bitkinin değerlendirilmesi yapılmış 58 familyaya ait 283 cins ve 498 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 59 (%11.8) takson Türkiye için endemiktir. Bitkilerin fitocoğrafik bölgelere dağılımında Îran-Turan elementleri 104 (%20.1). Akdeniz elementleri 29 (%5.8). Avrupa-Sibirya elementleri 9 (%1.8) oranında bulunmuştur. İçerdiği tür sayısı bakımından araştırma alanında bulunan başlıca büyük familyalar: Asieraceae (73). Fabaceae(62), Brassicaceae (35). PoaceaeOA ). Lamiaceue{29). Curyophyllaceae(21). Boraginaceae (28). Apiaceae (21). Rosaceac (21). Scrophulariaceae{\%) cinsleri ise: Sikne{\Q), TrifoIium(]0), Tirigonella{9). Anthemis{%). AstragalusÇI). ConvolvolusÇl). Cenlaurea(6j, Alyssum(6). Veromcaifi). Salvia(5) şeklindedir. Anahtar kelimeler: Flora. Buzluk Mağaraları. Şüşnaz. Elazığ.

II SUMMARY Master Thesis THE FLORA OF BUZLUK MA?ARALARI - ŞÜŞNAZ BA?LARI (HARPUT) Eniz ERKAN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Biology 2002,Page:87 This study has carried out in order to determine the flora of Buzluk Mağaraları and Şüşnaz (Elazığ). Research area is situated in province of Elazığ covering 27 km2 surface area. Of all the collected specimen, 1976 plants were examined and 498 taxa and 283 genera belonging to 58 families were determined. 59 (%11.8) taxa are endemic for Turkey. In case of the distribution of plants according to phytogeographic regions 104 (%20.1) Irano-Turanian, 29 (%5.8) Mediterranean and 9 (%1.8) Euro-Siberian elements were found. Concerning the number of species the major families in research area are Asteraceae(73). Fabaceae(62). Brassicaceae(35). Poaceae(34). Lamiaceae(29). Borag'maceae{2%). Caryophyllaceae(27), Apiaceae{2\). Rosaceae{2\). Scrophulariaceae{\2>) and the major genera are Silene(lO), Trifolium(\0). Tirigonella(9), Anihemis(8). Astragahis{l), Convolvolus(7). Centaurea(6). Alyssum(6), l'eronica(6). Salvia(5). Key words: Flora, Buzluk Mağaraları. Şüşnaz. Elazığ.
The Flora of Buzluk Mağaraları-Şüşnaz bağları (Harput)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology