BERNOULLI ALT-DENKLEM FONKSİYON METODUNUN CAHN-ALLEN VE FISHER DENKLEMLERİNE UYGULANMASI - ATAŞ, SİBEL ŞEHRİBAN (Fırat Üniveristesi, 2017)
Yapılan çalışma beş bölüme ayrılmıştır. 1.Bölümde, genel olarak bir literatür taraması yapıldı. 2.Bölümde, çalışmamızda başvurduğumuz temel tanım ve teoremler verildi. 3.Bölümde, Bernoulli Alt-Denklem Fonksiyon metodunun genel yapısı ele alındı. 4.Bölümde, Cahn-Allen, Fisher ve Combined KdV-mKdV denklemlerine Bernoulli alt-denklem fonksiyon metodu uygulandı. Wolfram Mathematica 9 programı ele alınarak denklemlere ait çözümlerin yüzey grafikleri çizildi. 5.Bölümde ise, bulunan salınımlı dalga çözümleri hakkında bir sonuç verildi.

This study is consisted of the five chapters. In the first chapter, a literature survey was made in general. In two chapter, some fundamental definitions and theorems which are necessary in this study was introduced. In chapter three, the general structures of BSEFM has been presented. In chapter four, the travelling wave solution of, Cahn-Allen, Fisher and Combined KdV-mKdV differantial equations by using BSEFM 2D and 3D surfaces of results have been plotted with the help of Wolfram Mathematica 9 program. In chapter five, we have arrived a different conclusion with travelling wave solutions.
Application of bernoulli sub-equation function method to the cahn-allen and fisher equation
Keywords: Matematik