YILLARA YAYGIN İNŞAAT ve ONARIM İŞLERİ NEDENİYLE YAPILMASI GEREKEN GELİR STOPAJINA AİT HATALI UYGULAMALAR - Yücel, Ali Serdar (My University, 2014)
Yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinde hakediş ödemeleri üzerinden %3 oranında tevkifat yapılması konusunda genelde iki husus üzerinde hatalar yoğunlaşmaktadır. Bunlardan birincisi, taşeronlara devredilen işlerle ilgili taahhüt sözleşmelerinde işlerin parçalara bölünmesi suretiyle takvim yılıaşılmaması üzerine yapılan muvazaalı sözleşmelerden kaynaklanan hatalardır. İkincisi ise bir inşaatişi yapılan sözleşmeye göre başladığı takvim yılı bitmesi gerekirken herhangi bir sebeple bitmeyerekertesi takvim yılına sirayet etmesi durumunda yıllara yaygın inşaat işi haline dönüşmesinden kaynak- lanan hatalardır.
Keywords: İktisat