Edebiyatımızda Lider Tipi ve Hoca Neşet Örneği - Ulucan, Mehmet (My University, 2007)
Hoca Neset olarak ünlenen Süleyman Neset, yasadıgı dönemde edebiyatımızı özellikle de siirimizi etkileyen/yönlendiren biri olmustur. Döneminde pek çok alanda etkili biri olan Hoca Neset, liderlik özelligiyle kendisini kabul ettirmis ve olusturdugu mahfilin izleyenlerini etkileyip yönlendirmistir. Ancak onun liderligi üzerinde pek durulmamıstır. Sadece iyi bir hoca oldugu vurgulanmıstır. Bu çalısmada; Hoca Neset’in liderlik özelligiyle çevresindekileri nasıl etkiledigi/yönlendirdigi ve en önemli yanının liderligi oldugu üzerinde durulmustur.
Keywords: Edebiyat