KOMPLEKS ALTMANİFOLDLARIN EĞRİLİKLERİ ÜZERİNE - BALGETİR, HANDAN (Fırat Üniveristesi, 1997)
Yüksek Lisans Tezi Kompleks Altmanifoldların Eğrilikleri Üzerine Handan BALGETÎR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 1997, Sayfa:80 Bu çalışma dört bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde; bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde; kompleks manifoldlara temel teşkil eden kompleks lineer cebir tanıtılmıştır. Ayrıca kompleks manifoldlar ile bir kompleks manif oldun tanjant ve kotan jant uzayı üzerindeki kompleks yapılar incelenmiştir. Daha sonra ise hemen hemen kompleks manif oldlarda lineer konneksiyonlar kavramı verilmiştir. Üçüncü bölümde; Hermityen metrik ve Hermityen manifoldlar, Kaehler metrik ve Kaehler manifoldlar verilmiştir. Ayrıca bir holomorfik düzlemin holomorfik kesit eğriliği ele alınmıştır. Dördüncü bölüm çalışmamızın orijinal kısmını oluşturmaktadır. Bu bölümde kompleks hiperyüzeyler ele alınmıştır. Ayrıca Kaehler altmanifoldların eğrilikleri arasındaki bağıntılar verilmiştir. Burada Kaehler altmanifoldların Ricci ve Skalar eğrilikleri arasında yeni bağıntılar bulunmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Kompleks Yapı, Kompleks Manifold, Kaehler Altmanifold, Ricci Eğriliği, Skalar Eğrilik.
On the curvatures of complex submanifolds
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics