ÇALIŞMA YAŞAMINDA KADIN VE SENDİKA İLİŞKİSİ - Kopuk, Bekir Melih; Taşoğulları, Güven (Fırat University, 2019)
Bu çalışmada, kadının çalışma hayatındaki yeri tarihsel süreç içerisinde ele alınmış ve bu tarihsel süreç içerisinde kadının sendika içindeki yerine değinilmiştir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kadının çalışma hayatındaki yerine kısaca değinilmiştir. İkinci bölümde, sanayi devriminden sonra yaşanan süreçte kadın-sendika ilişkisinin ne boyutta olduğuna bakılmıştır. Üçüncü yani son bölümde ise öncelikle erkek egemen toplum yapısı içerisinde kadının sendikalaşması önündeki engeller ele alınmış olup akabinde toplumdaki cinsiyet ayrımcılığının kadının sendikal faaliyetlerde bulunmasına yönelik ne tür engellerle karşılaştığına ve sendika yönetimine neden kadınların katılmamasına değinilmiştir.