Küre grafitli dökme demir ile düşük karbonlu çeliğin difüzyon kaynağı - Taşkın, Mustafa; Kurt, Adem (My University, 2002)
Küre grafıtli dökme demirin, küre grafitti dökme demirle ve küre grafitli dökme demirin, çelikle ergitme kaynak yöntemleri ile kaynağında dökme demirin yüksek C miktarı ve düşük sünekliği nedeniyle bir çok problemle karşılaşılmaktadır. Dolayısıyla kaynaktan önce ve sonra bazı önlemler almak yada ısıl işlem uygulamak gerekli olmaktadır. Bu nedenle, bu çalışmada düşük karbonlu AISI 1030 çeliği ile küre grafıtli dökme demirin endüstriyel şartlarda difuzyonla kaynağı araştırılmıştır. Grafit nodüllerinin dökme demirin difuzyon kaynağındaki davranışlarını gözlemek için AISI 1030 çeliği bir mukayese alaşımı olarak kullanılmıştır.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Metalürji Mühendisliği; Malzeme Bilimleri; Biyomalzemeler