Ülker grubunun 2014 yılı sporda sponsorluk faaliyetleri - Bak, Gökhan; Eşidir, Osman Vedüd (My University, 2018)
Spor insanoğlunun en temel ihtiyaçlarındandır. İnsan, dünyada var olduğundan itibaren sporla uğraştığı bilinmektedir. İlkçağlarda savunma amaçlı yapılan spor günümüzde yerini çok geniş alanlarda devam ettirmektedir. İster eğlence ister kar amaçlı yapılsın sporun hayatımızdaki yeri önemli derecede artmaktadır. Sponsorluk, spor eğlence, kar amacı gütmeyen olaylar veya organizasyonlar gibi bir mala ödenen nakdi ve/veya ayni ücret ve bunu karşılığında mal ile ilişkilendirilmiş ticari potansiyelin işletilebilirliğine ulaşan bir faaliyettir.1 Sponsorluk türlerinden en güzel sonuç spor sponsorluğundan alınmaktadır. Spor sponsorluğu sayesinde çok geniş kitlelere hitap edilebilir ve kısa bir sürede istenilen ürünün bu kitlelere tanıtımı yapılabilir. Bu çalışmada sporun ekonomi ile ilişkisi üzerinde durularak, spor sponsorluğunun önemi vurgulanmaya çalışılmaktadır. Türkiye?de Yıldız Holding çatısı altında bulunan Ülker Grubunun bu bağlamda sponsorluk faaliyetleri incelenmiştir. Çıkan tablo neticesinde; spor sponsorluğuna katkısının yanı sıra Ülker Grubunun tanınırlığının da bu yolla arttığı gözlemlenmiştir.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Spor; Sponsorluk; Ülker grubu