Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Sigaraİçme Konusunda Bilgi, Tutum ve Davranışları - Bulut, Aliye; Kılınç, Nur Özlem (My University, 2020)
Iriş: Bu çalışma; Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi bölümünde öğrenim görmekte olan öğrencilerin sigara içme ile ilgili mevcut bilgi, tutum ve davranışları konusunda bilgi toplamak ve varsa bu konuyla ilgili aksaklıkları belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Araştırmada kullanılan veri toplama aracı literatür bilgilerine dayanarak araştırmacı tarafından geliştirilen veri toplama formudur. Bulgular: Öğrencilerin %12,2’si düzenli olarak sigara içmektedir. Yaş ile sigara içme durumu arasında istatistiksel açıdan anlamlı düzeyde bir ilişki bulunmamaktadır (p>0,05). Sağlık problemi olma durumu ile sigara içme durumu arasında anlamlı düzeyde ilişki bulunmaktadır (p<0,05). Sonuç: Veteriner Fakültesi öğrencilerinin sigarayla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıkları saptanmıştır. Sigara içen öğrencilerin bırakması için programlara gereksinim vardır. Ayrıca; sigaraya başlamamak için önleyici eğitim programlarının gerekli olduğu da düşünülmektedir.
Keywords: Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri; Hemşirelik