Siklobütan ve benzofuran halkaları içeren keton türevlerinin sentezi ve karakterizasyonu - Koca, Murat (My University, 2004)
Bu çalışmada, 1,1,3-trisübstitüe siklobütan halkası içeren $\\alpha$-haloketonlar, K2CO3 ve o-vanilin ile reaksiyonundan keton ve onların semikarbazon, tiyosemikarbazon, oksim türevlerinin sentezi gerçekleştirildi. Sentezlenen bileşiklerin yapıları FT-IR, $^1H-NMR$, $^{13}C-NMR$ ve elementel analiz gibi yöntemlerle karakterize edildi.
Keywords: Kimya; Organik; Kimya; Tıbbi