ÜRETİM FONKSİYONU TAHMİNLERİNDE KARŞILAŞILAN PROBLEMLER VE EŞANLI DENKLEM SAPMASI: ALTERNATİF TAHMİN YÖNTEMLERİ - Taşdemir, Murat (Fırat University, 2006)
Üretim fonksiyonlarının ekonometrik tahminleri birçok ekonomik analizde anahtar rol oynamaktadır. Bunun-la birlikte bu fonksiyonların tahmininde önemli problemler söz konusudur. Bu problemlerden en önemlisi “eşanlı denklem sapmasıdır.” Bu çalışmada üretim fonksiyonlarının tahmininde karşılaşılan problemler ele alınarak uygulamaya yönelik öneriler sunulmuştur.