"At, Avrat, Silah" Kavrayışı Bağlamında Dan Bilzerian'ın Sosyal Medyadaki "Erkek" Profili - Elitaş, Türker; Keskin, Savaş (My University, 2015)
Tecimsel olarak kutsanan ve metalaştırılan kadın bedeni, gündelik aktivitelerde farklı biçimlerde sunulmaya ve kullanılmaya başlanmıştır. Bu durum geleneksel toplumlarda erkeğin benlik ve mülkiyet algısının bir uzantısı olarak ortaya çıkan \"atavrat-silah\" kavrayışının neo-liberal kapitalist toplumlarda \"araba-avrat-silah\" kavrayışı olarak değer kazanmasına neden olmuştur. Sosyal medya, bu modern meta üçlemesinin, popüler erkek imajı için verimli bir kaynak olarak kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Son dönemlerde sosyal medya ünlüsü olarak öne çıkan Dan Bilzerian, \"araba-avratsilah\" kavrayışı odaklı popüler bir erkek profili yaratmıştır. Sosyal medya hesaplarından lüks araçların, pahalı silahların ve cinselliği ön planda olan onlarca farklı kadının yer aldığı fotoğraflarını paylaşan Dan Bilzerian, dünya genelinde oldukça yüksek takipçi sayısına ulaşmıştır. Bu çalışmada Dan Bilzerian'ın sosyal medya performansı incelenerek, kadın bedeninin erkek imajının inşasında nasıl kullanıldığı ve metalaştırıldığı bilimsel verilerle açıklanmıştır
Keywords: İletişim; Siyasi Bilimler; Sosyoloji; Davranış Bilimleri