SONLU ELEMANLAR PROGRAMLARI İÇİN İKİ VE ÜÇ BOYUTLU OTOMATİK VERİ ÜRETİMİ VE ELEKTRİK ALAN PROBLEMLERİNE UYGULANMASI - AYDOĞMUŞ, ZAFER (Fırat Üniveristesi, 1994)
Yüksek Lisans Tezi SONLU ELEMAN PROGRAMLARI İÇİN IKI VE UÇ BOYUTLU OTOMATİK VERİ ÜRETİMİ VE ELEKTRİK ALAN PROBLEMLERİNE UYGULANMASI Zafer AYDO?MUŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 1994, Sayfa:64 Kısmi türevli diferansiyel denklemlerin çözümünde sayısal yöntemler yaygın olarak kullanılmaktadır. Sayısal yöntemlerin, problemin tipi, geometrisi, malzeme özellikleri ve çözüm süresi açılarından birbirine göre sağladıkları üstünlükleri vardır ve genellikle büyük miktarda veri hazırlanmasını gerektirirler. Sayısal yöntemler içerisinde Sonlu Elemanlar Yöntemi, özellikle son yıllarda tasarıma yönelik olarak geniş bir kullanım alanı bulmuştur. Sonlu Eleman analiz programları için problem verilerinin otomatik hazırlanması, kullanım ve uygulama bakımından büyük kolaylık sağlar. Bu çalışmada, Otomatik Veri Üretiminin temel teorisi incelenerek iki ve üç boyutlu veri üretimi sağlayan programlar geliştirilmiştir. Hazırlanan programlar değişik geometriye sahip problemlere uygulanarak, Sonlu Eleman bölmelemeleri çizilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Sonlu Elemanlar Yöntemi, Otomatik Veri Üretimi.
Automatic mesh generation for two and three dimensional finite elements programs and application to the electric field problems
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering