KUR'AN OKUMALARlNDA FIKIHÇI PERSPEKTiF - Arslan, Gıyasettin (Fırat University, 2004)
Kur'an okumaları içerisinde fıkh! okumalar, önemli bir yere sahiptir. Erken dönemlerde oldukça otantik olan bu okuma, taklit döneminde, özelliğini yitirmiş ve hukuk! formların ve mezhebi doktrinlerin etkisinde kalmıştır. Bu makale, Kur'an yorumculuğunda sübjektif ve disipliner bakış açısı yerine, objektif ve nesnel okumaya dikkat çekmek amacındadır. Ayrıca önce Kur'an'ı sonra fıkıh kitaplarını okumayı önermektedir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları