544 NUMARALI KARAHİSAR-I SAHİB ŞER'İYE SİCİLİ TRANSKRİPSİYON VE DEĞERLENDİRMESİ - TUFAN, ÖNDER (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışmamızda, H. 1159-1160(M.1746-1747) tarihleri arasındaki 544 numaralı Karahisar-ı Sahib Şer'iye Sicili incelenmiştir. Çalışmamızdaki defterde yer alan 165 belgenin transkripsiyonu yapılmıştır. Ayrıca, transkripsiyonun kısa özeti niteliğine sahipbir değerlendirmeye de yer verilmiştir. Bilindiği gibi, bu belgeler önemli tarih kaynaklarıdır. Doğal olarak, bu bilgiler ışığında dönemin idari, ekonomik, sosyal ve diğer alanlardaki yaşayışı hakkında değerli ipuçları elde edilmiştir. Sonuç olarak, elde edilen bu yeni bilgiler, dönemin Türk Tarihi'nin bir nebze daha aydınlatılmasına vesile olacaktır. Anahtar Kelimeler: Karahisar-ı Sahib, Şer'iye Sicili

In our study dated H.1159-1160(M.1746-1747)and numbered 544 Karahisâr-ı Sâhib Court registry has been studied. Transcription of 165 documents in the book of our work has been made. In addition, an evaluation with a brief summary of the transcription was also included. As is known, these documents are important sources of history. Naturally, in this light of information, valuable clues about the survival of the period in administrative, economic, social and other fields have been obtained. As a result, these new information will contribute to a little more clarification of the Turkish History of the period. Key Words: Court Record, Karahisar-ı Sahib
The transcription and evaluation of court record book Karahisar-i Sahib with 544 numbered
Keywords: Tarih