MİLLİ MÜCADELE YILLARINDA ATATÜRK, DİNİ YAYINLAR ve DİN ADAMLARI - Önder, Mustafa (Fırat University, 2012)
Milli Mücadele’nin kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında Atatürk ve arkadaşlarına büyük maddi ve manevi destek sağlayanlar arasında din adamları önemli bir yer tutar. Bu kişilerin tanınması ve Atatürk’le ilişkilerinin bilinmesi yeni nesil için önem arz etmesinin yanında bazı yanlış bilgilerin ve önyargıların değiştirilmesine de imkân sağlayacaktır. Türk halkı, dinini doğru ve anlaşılır Türkçe kaynaklardan öğrenebilme imkânına Atatürk, ulema ve ilk meclisin çalışmalarıyla bu dönemde kavuşmuştur. Bu dönemde aynı zamanda din eğitiminin temelleri de şekillenmiştir.
National Struggle Year Atatürk, Religious Publications and Religious Men
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları